Lag sunne nyttårsforsetter for virksomheten din

post
12. januar 2018 i PR-tips

Mange har ønsker om endring og forbedring i det nye året. Ofte er nyttårsforsetter personlige, men virksomheter kan med fordel også søke å forbedre seg i året som kommer.

Det er lett å gro fast i gamle vaner. Ønsker du – som oss – å benytte starten på et nytt år til å sette mål for forretningsutviklingen, har vi noen tips til hvordan du bør tenke. Dette er i alle fall ting vi ønsker å se mer av fra norske virksomheter i 2018.

Utnytt potensialet som finnes i mangfold

Et spennende forsett kan være å bli flinkere til å utforske, og gjøre nytte av, potensialet i mangfoldet blant dine ansatte. Dette kan gjøres ved å involvere ulike medarbeidere i prosesser hvor deres kjønn, etnisitet eller kulturelle bakgrunn kan være av verdi. Det å se seg selv gjennom andres øyne, kan ofte være en øyeåpner. En annen potensiell ressurs kan være å opprette interne fokusgrupper. Det er viktig å huske på at inntrykket av en virksomhet er summen av de ulike ansatte man møter, og trolig finnes verdifulle innspill fra alle nivåer i virksomheten – i ledelsen så vel som arbeidstokken. Det kan også komme gode historier ut av å inkludere mangfoldet i virksomheter. Slike historier er verdifulle for byggingen av virksomhetens omdømme på lang sikt.

Driv lønnsomt og effektivt, men ikke glem kunden

I jakten på lønnsomhet og effektivitet ser noen virksomheter ut til å glemme å møte kunden på en god måte. Eksempler på dette er virksomheter som tvinger kundene ut på en tidkrevende jakt blant «chatboter» og spørsmål-og-svar-seksjoner i søken etter et telefonnummer til et menneske som forstår deg. Ja, det er kanskje mer lønnsomt med automatisert kommunikasjon og kundedialog over e-post, men ikke glem at god kundeservice også handler om å være tilgjengelig for kunden – på den måten kunden selv ønsker. Stikkordssetning for dette nyttårsforsettet er: Sett kundens behov først når du planlegger effektivisering- og lønnsomhetstiltak.

Tenk nytt og still spørsmål

Mennesker er vanedyr, og ofte har vi en tendens til å handle repetitivt. Ofte gjøres ting på bakgrunn av gamle strategier som har fungert før. Dette er som regel behagelig og lettvint, men ikke alltid det lureste. Din bedrift trenger ikke gjøre en helomvending, men det å stille litt flere spørsmål rundt tidligere praksis og å tenke nytt i 2018 er fornuftig. For eksempel kan du vurdere om annonsestrategi og -plasseringer faktisk bidrar til å oppnå forretningsmålene, eller om du ukritisk bare kopierer det konkurrentene allerede gjør.

Slik unngår du brutte nyttårsløfter

Som mange vet, så er andelen gjennomførte nyttårsforsetter betraktelig lavere enn andelen nyttårsforsett vi setter oss ved årets start. Verdien i nyttårsforsetter ligger i det å faktisk følge dem gjennom hele året. Det kan derfor være klokt å ikke gå for hardt ut – da er det lettere å holde ut hele distansen.

Sett fra et PR- og kommunikasjonsperspektiv er det fornuftig å løfte blikket fra tid til annen, og legge gode og gjennomførbare planer for en strategisk kursendring. La 2018 bli året der du gjennomfører forsettene du setter deg ved årets start.

Les også: Influencer-markedsføring – dette bør du tenke på
 
 
 

Vil du ha flere nyheter som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

 

* påkrevde felt

 

Velg hvilke måter Nordstjerna kan nå deg på:

Du kan melde deg av vårt nyhetsbrev når du måtte ønske, ved å følge lenken i en av våre e-poster. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.