Kundene kommer ikke av seg selv. Du må gi dem en hjelpende hånd.

post
31. august 2018 i PR-tips

De fleste har opplevd det: Du jobber hardt og lenge med produktet ditt, og er superklar for at det skal rase inn med etterspørsler. Så blir det bare… Helt… Stummende… Stillhet. Du klør deg sår i hodebunnen – det gir jo ingen mening at ingen vil ha det du har å tilby!

Beklager litt vel tabloid tittel. Nå som vi likevel har oppmerksomheten din, kan vi jo forklare litt nærmere hva vi egentlig mener med dette.

Det er nemlig helt åpenbart at kundene ikke sender bestilling så snart du har produktet ditt ferdig for salg. Og årsaken er enkel: De vet ikke at du eller produktet ditt finnes.

«Hvorfor?» er det viktigste spørsmålet du må stille deg

En grunnleggende feil mange gjør er å ikke tenke gjennom hvorfor kundene skal kjøpe akkurat ditt produkt.

De fleste vil trekke frem egenskaper som at man har best kunnskap på området, at man er bedre på kundeservice, eller at det du tilbyr i seg selv er overlegen konkurrentene. Problemet med dette er nettopp at de fleste vil fremheve disse samme argumentene. Du skiller deg rett og slett ikke ut i mengden.

Et godt, velformulert og unikt svar på spørsmålet «Hvorfor skal kundene kjøpe av meg i stedet for av konkurrenten min?» er derfor første skritt i riktig retning.

Du kan være verdens beste, men om ingen vet om deg har det ingen verdi

Har du glemt å bruke tid på å markedsføre virksomheten og produktet ditt? Slapp av, du er ikke alene.

Like viktig som å jobbe med utviklingen av virksomheten og produktet, er det å gjøre deg kjent med markedet ditt. Hvem ønsker du å selge til, hvorfor akkurat disse, og hvordan skal du nå dem med budskapene dine?

En god kombinasjon av gjennomtenkte markedsføringsaktiviteter, treffende reklamekampanjer og langsiktig merkevarebygging vil for de fleste gi gode resultater. Og det er i de fleste tilfeller smart.
 
 
Les også: Derfor bør du drive med historiefortelling

Godt rykte er den beste, langsiktige markedsføringen

Har du råd til det, er det jo fristende å pøse ut masse penger på mer eller mindre engasjerende kampanjer i ulike flater. Da vil jo folk se deg, ikke sant?

Én ting er å bruke mye tid og penger på å fortelle hvem du er og hvorfor man bør velge deg fremfor konkurrentene dine. Noe annet er å faktisk levere på forventningen markedet og publikumet ditt har til deg. Har du jobbet godt med å gjøre deg kjent i markedet, men ikke klarer å møte kravet og forventningen, vil det være vanskelig å forsvare pengebruken.

Ikke tenk for mye på hva kunden kan gjøre for din virksomhet. Hemmeligheten er å formidle – og levere på – hva du kan gjøre for kunden. Hver eneste av dem.

Én måte å gjøre det på, er å ikke bare fremheve de fortreffelige egenskapene ved produktet ditt, men også fremheve hvorfor disse er viktig for kunden. For eksempel har mange solbriller UV-filter (en egenskap), slik at øynene blir beskyttet mot skadelig stråling (en fordel). Din jobb er å formidle fordelen, ikke bare egenskapen – uansett hvilket produkt du tilbyr.
 
 
Les mer: PR-rådgiverens hemmelige oppskrift for en overbevisende presentasjon
 
 

Vil du ha flere nyheter som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

* påkrevde felt

 

Velg hvilke måter Nordstjerna kan nå deg på:

Du kan melde deg av vårt nyhetsbrev når du måtte ønske, ved å følge lenken i en av våre e-poster. Se vår personvernserklæring for mer informasjon.